Monster Blog

Eindelijk een volwassen webshop! februari 2008

http://www.babymonster.nl/webimg/Babylijn.jpg

 

BabyMonster leert het wel! Inmiddels staan er een aantal nieuwe en oude BabyMonster Babykleding in de BabyMonster Webshop. Je kunt nu bestellen met een officiele winkelwagen, en krijgt een officiele factuur in je mailbox. hehe lekker dat volwassen worden!

Nu Ideal en Paypal nog, komt eraan!

 

Een Monsterlijk 2008! Januari 2008

 

Als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik kinderkleding. Drukke prints, felle kleuren, jaren 70 bloemetjes patronen Belgisch lief en Deens strak. Ik kom net van De KLeine Fabriek en laat alles even bezinken. http://www.babymonster.nl/webimg/kleine fabriek.jpg

Belgie en Scandinavie waren het best vertegenwoordigd, beiden met een totaal andere visie. Een grappig contrastverschil. Denemarken en Noorwegen tonen veel grafische prints met vrolijke kleuren. Lekker speels en hip. Belgie toont juist printloze en stijlvolle sombere kleuren wat neigt tot trendy oudbolligheid. De jaren 50 in een kek jasje. Veel snoezige details en modieuze simpelheid.

Het concept van Scandivie kennen we. Het hangt in een goedkopere versie bij de H&M. Heel Belgie daarentegen schijn gekleed te zijn in hun kneuterigheid, maar in Nederland heb ik deze kleertjes tot dusver niet gezien. Ben benieuwd of zij het vuur van de Hollandse pot aanwakkeren..

 

 

Een Monsterlijk 2008! Januari 2008

 

Verrijk je geest in 2008!

And get the BabyMOnster out of you...Enjoy!

 

BabyMonster haat kerst December 2007

 

BabyMonster vertikt het dan ook iets aan te trekken wat moeder Mooi noemt. No way! Ik trek mooi wel aan wat ik zelf wil! En dan is niet goud, zilver of roze, echt niet. Dat is zwart met felle kleuren! Lekker blitzen, lekker opvallen! Voor de beste psychodelic babyfeestjes, trek ik mijn vierkante shirts aan, retekoel. Zwart/Wit, of juist allemaal felle kleuren, i’m loving it Mama wil zoveel maar BabyMonster doet toch wat ie zelluf wil .. hehehegnagna!

 

BabyMonster achter je komputer! November 2007

 

Gna. Ik ben monsterlijk rebels en houd van stoere kleren. Ik daag monsterjochies uit jurken te dragen en loop het liefst zelf in zwarte kleren, skeletten pakken of politie uniformen. Ik laat scheten, poep wanneer ik wil en veeg me snot af aan ieders mouw. Mama noemt dat lief, ik noem het retekoel. En als je me Monstertje noemt, ga ik grommen en gillen! Wil je me vriendje worden?

http://www.babymonsters.hyves.nl/ !

 

BabyMonster onder je Bed! Oktober 2007

 

Goed Nieuws voor Mama's met MonsterMeiden, want we hebben een aantal zeer Old Skool gekke kekke jurkies die nu weer onwijs hip zijn. Kijk en zie bij MonsterJurken.
Voor de jongens helaas nog geen jurken, ik schat dat die pas over een jaar of 10 helemaal de hype zijn ;-)
Er komt wel af en toe iets retro stoers voorbij
bij de retro kleren afdeling, en er zal binnenkort zeker nog meer ge-upload worden.
In de gaten houden dus die BabyMonster Site!

Beter Nieuws ook voor de Zwarte Kleren Liefhebbers. We hebben een hoop zwarte shirts ingekocht, (ook plain te koop) en zullen deze zekers versieren met allerlei onzinnige intellectuele artefacts. En voor veel latere zorg, er wordt zelfs gewerkt aan Zwarte Items als Sweaters, JoggingSuits, Dresses en Punk Ass Kick Offs, allen designed door BabyMonster. Zal nog wel wat tijd in beslag nemen.

Beste Nieuws
Marlisa gaat een boek lezen. En welteverstaan over Webshoppen, dus die site wordt vroeg of laat ook nog eens heel modern. Maar ook dat zal nog wel wat tijd in beslag nemen.

Heb jij Tijd?
Mail marlisa@babymonster.nl voor onzinnige mail over deze grote hoeveelheid tijd.

Of ga pielen op de BabyMonster-hyves, ook leuk

 

Meer ! September 2007

 

Doordat de laatste (en eerste!) twee blogs wel erg gespecialiseerde informatie bevatten, wordt deze blog even wat milder en wat meer BabyMonster. Er staat net een leuke, kleine collectie ElektroRompers online, helemaal geinspireerd door Mama's lievelingsmuziek Elektro en New Rave. Volgende keer komt vast ook Papa aan de beurt met wat meer duistere kleertjes die de sfeer ademen van Screamo en andere gillende schreeuwende rock muziek. In diezelfde trend hebben we ook vast een bladzijde gereserveerd voor de Zwarte Baby Kleren die binnenkort binnenkomen.

We zullen daarvoor ook een aantal shirts bedrukken met het BabyMonster logo ontworpen door Fishjewel. Kan niet wachten dus! Ons eigen BabyMonster kan net lopen, dus zijn jurkjes weer helemaal the thing! Kunnen ze eingelijk gewoon naar beneden hangen, in plaats van dat ze de hele tijd opkruipen naar boven. Op zoektocht naar leuke kekke (gebruik ik dat woord echt??!?) jurkj, ben ik een hele berg Koele Retro Baby Kleren tegengekomen. Helemaal te gek, en binnenkort ook te vinden op de website! So eat you heart out!

 

Hoger ! september 2007

 

Ik begin het te snappen.

En ik word er nog enthousiast van ook. Samen met Richard, de webdeskundige (Fishjewel) en de momenteel schrijvende communicatiewetenschapper blijken we een mooi team voor SEO (search engine optimization).

De laatste paar dagen hebben we ons rot gegoogled, en heb ik nieuwe woorden mogen leren als page rank, link bait, RSS feeds, back-linking en nog zo meer. De woorden originele baby kleding deinen in mijn dromen nog na. Het zijn onze key-words en zo langzaamaan ook onze gezamelijke hobby geworden. De afgelopen week stonden we met deze key-words op nummer 2 bij Google.

Ietje company met haar originele babykleding stond boven ons.

Hm, dachten wij en checkten ook nog even originele babykleding bij onze allerliefste zoekmachine. Die key-words zijn ietwat moeilijker en ik zag ons babymonstertje er niet tussen staan. He wacht eens, daar staat Fishjewel, en warempel, onze vorige blog staat er tussen! Daarin heb ik het immers continu over originele baykleding geschreven en gezaagd. En dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen, want het artikel staat op nummer 9 in google met de trefwoorden originele babykleding.

Daar kunnen we wel wat mee, en binnen no time ontstond deze MonsterBlog op de BabyMonster Website. Niet alleen leuk voor mijn bezoekers om de achtergrondzaken en de oprichtingfase van BabyMonster te lezen, ook erg leuk voor mijn google resultaten! We hebben ietje company ingehaald en staan nu op nummer 1en 2.

Niet slecht!

 

Ik kan niet wachten tot ik daadwerkelijk met de promotie kan beginnen. Maar ik maak eerst mijn collectie af, zoals de leuke verjaardagshirts, en wat koele hippe speelshirts.

 

Voor nog meer achtergrond info betreffende SEO kan ik jullie verwijzen naar mijn blog bij Fishjewel, daar schrijf ik in zijn geheel over internet en haar zaken.

 

 

BabyMonster Speelt in de zandbak augustus 2007


Ok. Eén ding is me ondertussen wel duidelijk:

 

Om in Google gevonden te worden, moet je

1. Zorgen dat je goede inhoud hebt.
2. Zorgen dat er zo veel mogelijk links naar je website op andere websites staan, en dan natuurlijk het liefst een site met een grote link-trust.

 

Toch verscheen ik met mijn website BabyMonster.nl zonder één van de bovenstaande acties te ondernemen, meteen bovenaan bij de populaire Google zoekmachine. Blij en enthousiast vertelde ik dit nieuws aan Richard, onze webspecialist bij FishJewel . Een week later, juist toen ik de bovenstaande adviezen had opgevolgd, bekeek ik mijn rating weer (ik raad iedereen aan regelmatig de positionering van je website te bekijken, zodat je weet waar je gevonden wordt), en ik kon hem niet meer vinden!

Help! Wat is er gebeurd?!

 

Over het algemeen kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn:

1.Je website is te nieuw
2.Je website zit in de 'Sandbox' (ook wel Google putje of Google Wachtkamer genoemd)
3.Je website heeft te weinig betrouwbare links; ofwel je website heeft teveel onbetrouwbare links
4.Je website heeft geen unieke informatie
5.Je website is niet goed toegankelijk voor zoekmachines
6.Je website is geboycot door Google

 

Aangezien we net de site up to date handen gemaakt voor gebruik (trefwoorden gegeven, voor trustable links gezorgd ed.) ben ik bang dat mijn BabyMonster in de zandbak terecht is gekomen!

 

Vaak doen nieuwe sites het in het begin heel goed. BabyMonster kwam na 6 weken binnen op nummer 1! Later blijken nieuwe sites slecht te scoren op dure trefwoorden, zoals in mijn geval kleding, omdat daar veel competitie heerst.

Dat is logisch, en dat plekje moet echt verdient worden. Op de goedkope, slechtere trefwoorden, zoals BabyMonster, zouden we heel goed moeten scores, zoals ik de eerste week ook deed.

 

Nu echter, staan we niet eens op pagina 12, terwijl je met je url naam toch minstens in de top 5 zou moeten zitten. Babymonster.com , en babymonster.org mogen van mij bovenaan staan, maar een paar links later moet ik er toch ook echt tussen. Ik snap er niks van, waarom zou Google BabyMonster in de Wachtkamer zetten?

We hebben onze trefwoorden eerlijk gebruikt; originele baby kleding , en dat is precies wat we verkopen; originele babykleding . Niks geks, of oneerlijks mee.

 

Nu gaat er ter ronde, dat alle websites die dure trefwoorden gebruiken, eerst in de wachtkamer worden gezet, om spam binnen de zoekmachines te voorkomen.

 

 

Kortom, om er zeker van te zijn dat BabyMonster mensen niet loopt te manipuleren door andere trefwoorden te gebruiken dan bij hun site hoort! Het enige advies wat ik hierover kan vinden, is geduld.

Na enige maanden of jaren, als je bewezen hebt dat je eerlijk bent, kom je er weer tussen.

Maar zo lang kan ik niet wachten, en ik ga meteen de trefwoorden veranderen van baby kleding, in babykleding.

 

Nu maar hopen dat ik hierdoor niet juist vast kom te zitten in het Google Putje, maar een nieuwe kans krijg met dit minder dure trefwoord!

 

Links :

1. Je website is te nieuw

De ervaring leert dat een nieuwe website die een stuk of drie betrouwbare links krijgt, al binnen een paar dagen tot weken geïndexeerd wordt. In het geval van drukke niches kan het iets langer duren.

[Je controleert of een website geïndexeerd is door te zoeken op je bedrijfsnaam of het URL van je website].

 

2. De zandbak (Engels: the sandbox)

Over de sandbox zijn veel theorieën en weinig zekers bekend. Het probleem is als volgt: sommige nieuwe websites die alles goed lijken te doen, verdwijnen een week nadat ze door google gevonden zijn opeens uit de zoekresultaten. Vervolgens duurt het maanden (tot een jaar) voor ze weer door google gevonden worden. Dit probleem wordt de sandbox genoemd.

Er is nogal wat discussie over dit probleem. Uit deze discussies heb ik de volgende tips gedestilleerd:

1.Koop niet te enthousiast links naar je website. Het moet vooral 'natuurlijk' over komen.
2.Heb geduld: een nieuwe website heeft tijd nodig voordat google vertrouwen geeft.
3.Ga gewoon door met het werken aan je website. De zandbak is alleen voor kleuters (dus jonge websites) en gaat een keer voorbij. [Als je daarna niet goed gevonden wordt is er iets anders aan de hand]

3. Je website heeft te weinig betrouwbare links

Zie mijn artikel over link-vertrouwen of link-trust.

4. Je website heeft geen unieke informatie

Hiermee zitten we op het gebied van zwarte hoed zoekmachine optimalisatie: een website zonder unieke inhoud, kan geen professionele website zijn. Google vind dat ook en zal zo'n website slechts langzaam (of niet) indexeren. Ook zullen veel pagina's in de supplementele index terecht komen. De oplossing mag duidelijk zijn: zorg voor unieke inhoud.

5. Je website is niet toegankelijk voor zoekmachines gebouwd

Zie mijn artikel over zoekmachines en toegankelijkheid

6. Je website is geboycot door google

Het komt voor dat zoekmachines besluiten dat een website alleen maar bestaat om zoekmachines voor de gek te houden. Google, Yahoo en MSN nemen dan alledrie maatregelen om de website uit hun index te halen. Dit heet een 'ban'.

De zoekmachines gebruiken hierbij zowel technische als handmatige methoden. Als je website een 'ban' heeft, moet je eerst zorgen dat alle methoden die gebruikt zijn om hoge rankings te halen verwijderd zijn.

Vervolgens kun je een 'reinclusion-request' doen. Dan wordt er handmatig naar je website gekeken om te zien of hij nu wel aan de richtlijnen voldoet.

Een normale website heeft dit probleem alleen als ze een SEO (Search Engine Optimaliseerder) hebben ingehuurd die aan 'Black Hat Search Engine optimization' gedaan heeft.

Black Hat SEO bestaat er uit dat de zoekmachine voor de gek gehouden wordt over de inhoud van een website. Denk hierbij aan het verstoppen van trefwoorden of dat de zoekmachine iets anders te zien krijgt dan de bezoeker (cloaking)

 

Monster-Blog

Je bent hier op de site: >> Ik_wil_een_Monster! >> Monster-Blog